• Ίδρυση Μητροπολιτικού Κολλεγίου
 • Πρώτες συνεργασίες με Πανεπιστήμια της Μ.Βρετανίας
 • Το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα σπουδών Λογοθεραπείας στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας την πολυετή συνεργασία με το QUEEN MARGARET UNIVERSITY
 • Νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις (7,000m²) στο Μαρούσι
 • Συνεργασία με το UNIVERSITY OF EAST LONDON. Εγκαινιάζεται η 1η ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα, με προγράμματα σπουδών Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
 • Εγκαίνια νέου campus 2.000 m² στο Μαρούσι.
  Εγκαίνια campus Θεσσαλονίκης, σε ιστορικό, πλήρως αναπαλαιωμένο κτίριο 2.000m² στην καρδιά της πόλης
  Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας γίνεται Μέλος του European Network of Physiotherapy in Higher Education - ENPHE.
 • Εγκαίνια νέου campus 2.500 m² στο κέντρο του Πειραιά.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται μέλος του SAP University Alliances, του κορυφαίου παρόχου εφαρμογών και λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 Πανεπιστήμια.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται μέλος του British Association for Counselling & Psychotherapy - BACP, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία που προσφέρει.
 • Το Τμήμα Εργοθεραπείας γίνεται Μέλος του European Network of Occupational Therapy in Higher Education - ENOTHE
 • Νέο κτίριο (Downtown Campus) στο κέντρο της Αθήνας
  Συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης University of London [International Programmes]
  Συνεργασία με το University of Portsmouth
  Το πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής λαμβάνει πιστοποίηση από το RIBA (Royal Institute of British Architects - Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων) και είναι το 1ο και μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με την εν λόγω πιστοποίηση.
 • Νέα συνεργασία με το Solent University στο Southampton για την προσφορά Ναυτιλιακών Σπουδών, με την πιστοποίηση του The Chartered Institute of Logistics & Transport - CILT.
  Μέλος του Compostela Group of Universities
  Η Σχολή Τουρισμού λαμβάνει το βραβείο “Best Hotel Education Provider” στα GREEK HOSPITALITY AWARDS 2016 & γίνεται Μέλος του SETE
  Νέα συνεργασία αδελφοποίησης με το St Petersburg Polytechnic University, στο πλαίσιο του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας
  2 Βραβεία για “Καλύτερες Υποδομές” και “Καλύτερη Στρατηγική Marketing” στα EDUCATION BUSINESS AWARDS 2016
  Εγκαίνια νέας πτέρυγας 2.000m² στο campus Αμαρουσίου
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται “Certified Training Partner” του ARM UNIVERSITY
  Το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών λαμβάνει πιστοποίηση από το IBMS
 • Χρυσό Βραβείο “Σύνδεση με την Κοινωνία” στα EDUCATION BUSINESS AWARDS 2017
  Το Τμήμα Εργοθεραπείας λαμβάνει πιστοποίηση από τον WFOT
  Η Σχολή Ναυτιλίας λαμβάνει πιστοποίηση από το ICS και γίνεται Μέλος της IMarEST και της INTERCARGO
  Δημιουργία νέου Τμήματος Διεθνών Φοιτητών (International Programmes Office) και υποδοχή των πρώτων ξένων φοιτητών
  Η Σχολή Τουρισμού λαμβάνει το Βραβείο “Best Hotel Education Provider” στα GREEK HOSPITALITY AWARDS 2017
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με το Oracle University και γίνεται Oracle University Workforce Development Program Partner στην Ελλάδα
 • Διεύρυνση της συνεργασίας με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University και ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας, με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση με διεθνή προοπτική και τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση σπουδών υψηλής ποιότητας στη Ναυτιλία στην Ελλάδα
  Εγκαίνια νέων, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων 3.500m² στην καρδιά του Πειραιά, όπου στεγάζεται και η νεοσύστατη Ναυτική Ακαδημία, μαζί με τις υπόλοιπες ακαδημαϊκές Σχολές
  Νέο 7όροφο κτίριο στην καρδιά της Αθήνας, επί της οδού Ακαδημίας (Downtown Campus)
  Η Σχολή Τουρισμού λαμβάνει για τρίτη συνεχή χρονιά Βραβείο “Best Hotel Education Provider” στα GREEK HOSPITALITY AWARDS 2018
  Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, Καλλιόπη Ροδοπούλου, λαμβάνει τo βραβείο «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» στα πλαίσια του διαγωνισμού «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017 της ERNST & YOUNG
  Η Σχολή Ναυτιλίας λαμβάνει πιστοποίηση άνευ όρων ως Maritime Training Provider από τον DNV-GL, κορυφαίο νηογνώμονα παγκοσμίως
  Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κατακτά πιστοποίηση από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων RIBA Part ΙΙ για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MArch Architecture & Urbanism (Αρχιτεκτονική & Αστικός Σχεδιασμός).
  Έρευνα του Βρετανικού φορέα Universities UK International αναδεικνύει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως τον μεγαλύτερο πάροχο Βρετανικής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (UK Transnational Education)
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται δεκτό ως Πλήρες Μέλος στο ΙΑΜΙ (International Association of Maritime) έγκριτο γκρουπ Ναυτικών Ακαδημιών, για τα προγράμματα ναυτιλιακής και ναυτικής εκπαίδευσης.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αναγνωρίζεται ως πλήρες μέλος της Eurhodip και η Σχολή Τουρισμού μπαίνει στην Ένωση με τις Ανώτερες Τουριστικές Σχολές της Ευρώπης.
 • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο. Σε συνεργασία με τον όμιλο Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης VET BY EHL.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται μέλος BIMCO (Baltic and International Maritime Council) για τα προγράμματα σπουδών Ναυτιλιακής και Ναυτικής Εκπαίδευσης.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται ο μοναδικός Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI] στην Ελλάδα.
  Για 4η συνεχή χρονιά, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου λαμβάνει το Χρυσό Βραβείο ως η «καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» στα Greek Hospitality Awards.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποκτά την ιδιότητα μέλους Associate Member στη Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANKO) για τα προγράμματα σπουδών Ναυτιλιακής και Ναυτικής Εκπαίδευσης.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποκτά την ιδιότητα μέλους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Oxford Brookes University, το κορυφαίο Πανεπιστήμιο με έδρα την Οξφόρδη και ιστορία μεγαλύτερη των 150 χρόνων.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κατακτά την πρώτη θέση στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων, Webometrics Ranking of World Universities, μετά από αξιολόγηση σε αντικειμενικές μετρήσεις δεικτών, όπως η Αριστεία, η Επιστημονική Εξωστρέφεια, η Παρουσία και η Απήχηση στην επιστημονική κοινότητα.
  Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου λαμβάνει το βραβείο SAFETY4SEA Training Award 2019, για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κατακτά πιστοποίηση από την Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου (Maritime & Costguard Agency), μια από τις ισχυρότερες Λιμενικές Αρχές παγκοσμίως.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανοίγει τις πόρτες του σε 3 νέα σημεία στην Ελλάδα και υποδέχεται φοιτητές σε υπερσύγχρονα campus στην Κρήτη (Ηράκλειο), στη Ρόδο και στη Λάρισα.
  Η Maritime & Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου λαμβάνει Τιμητικό Βραβείο (Honorary Award) στα Greek Yachting Awards 2019 για τα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει σε συνεργασία με τη Warsash Superyacht Academy, καθώς και τη συνολική συμβολή της στην Ανάπτυξη του κλάδου του Yachting.
 • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται επίσημος partner του EC-Council Academia, του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποιήσεων στο Cyber security στον κόσμο, για την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών προγραμμάτων στην Ασφάλεια Πληροφοριών.
  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης με θέμα “Advancing Interdisciplinary Rehabilitation to Improve Lives”. Το τριήμερο Συνέδριο λαμβάνει χώρα στo campus του Αμαρουσίου, παρουσία εκατοντάδων ομιλητών και συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  Ενισχύοντας τη δράση του στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δημιουργεί το Ινστιτούτο Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ).